Centrul comercial va fi deschis ploieştenilor în 1 octombrie 2013 şi are printre chiriaşi retaileri precum Flanco (1.200 mp), H&M (1.600 mp), Reserved (500 mp), New Look (500 mp), Aldo, Collin’s, Motivi, Jolidon, Optinova, Bigotti, Musette, Splend’or, B&B, Arsis Vodafone, Sensiblu, Samsonite, Maxbet, McDonalds, Pizza Dominium, iar ancora mallului va fi asigurată de un hipermarket cora în suprafaţă de 13.000 mp.
AFI Europe a decis extinderea suprafeţei totale închiriabile a mallului la 29.000 mp, după ce a pre-închiriat 18.000 mp înainte ca lucrările de construcţie să înceapă. AFI Palace Ploieşti va dispune de 1.000 de locuri de parcare şi va atrage o investiţie de circa 40 mil. euro.
„Retailerii așteaptă demararea construcției și desemnarea antreprenorului general în cazul oricărui proiect nou, iar AFI Europe le-a confirmat până în prezent așteptările. Pe o piață imobiliară la fel de zbuciumată cum este astăzi cea europeană, demararea construcției unui nou centru comercial este realmente un eveniment unic. Prin dezvoltarea mall-urilor din Ploiești și Bucurestii Noi, dar și a primei clădiri de birouri din zona Cotroceni, AFI Europe se numără printre puținii dezvoltatori cu proiecte noi pe piață în perioada 2013-2014”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.
Mallul este situat în centrul orașului Ploiești, de-a lungul drumului principal de acces dinspre Nord-Est. AFI Palace Ploieşti este al doilea proiect pe care dezvoltatorul îl are în construcţie anul acesta, alături de prima clădire de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni din București ce va fi inaugurată în august 2012.