AFI Cotroceni Park, unul dintre cele mai mari centre comerciale in constructie din Romania, a semnat contracte cu retailerii Inditex si Mango. Mai mult, AFI Europe, dezvoltatorul AFI Cotroceni Park, a anuntat ca intentioneaza deschiderea centrului comercial in al doilea semestru al anului 2009.

Grupul spaniol Inditex, cel mai mare retailer de imbracaminte din Europa, ce cuprinde brandurile Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho si Zara Home, a inchiriat in cadrul centrului comercial AFI Cotroceni Park o suprafata de aprox. 4.100 mp.

Inditex este prezent in 73 de tari din Europa, Statele Unite, Asia si Africa, avand peste 4.278 de magazine. Brandurile prezente la mall-ul AFI Cotroceni Park sunt Zara (cel mai mare lant de magazine din portofoliul sau), Pull and Bear, Stradivarius, Berska, Oysho si Massimo Dutti.

Firma a intrat pe piata din Romania in anul 2004, prin franciza. In prezent, dezvoltarea brandurilor pe piata romaneasca se realizeaza direct.

AFI a mai semnat un contract cu compania Mango, care a inchiriat o suprafata de aprox. 310 mp. Infiintat in 1984, Mango are in prezent peste 1.100 magazine in 89 de tari, pe 5 continente: Africa, Asia, Europa si America de Sud si America de Nord. Obiectivul principal al companiei este de a avea un magazin in fiecare oras al lumii.

Cu doua luni in urma, compania a anuntat semnarea unui contract de inchiriere cu bradul american de articole fashion, BEBE.

Centrul comercial AFI Cotroceni Park, cu o suprafata inchiriabila de aprox. 76.000 mp, va oferi un mix de branduri foarte bine structurat, avand o capacitate de 250 magazine pe langa un hypermarket Real, 20 de sali de cinema, primul IMAX din Romania (3D), spatii de recreere si 2.500 locuri de parcare. Investitia totala se ridica la peste 300 milioane de euro.

AFI Cotroceni Park este un proiect care apartine AFI Europe, unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori din domeniul real-estate din Europa Centrala si de Sud-Est, detinand in Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria proiecte de amploare, cum ar fi centre comerciale si mall-uri, proiecte rezidentiale de lux, cladiri de birouri sau parcuri logistice.

Sursa: AFI Cotroceni Park