Nicolae Stanciu a efectuat luni vizita medicală şi a semnat un contract pe cinci ani. Mijlocaşul va purta tricoul cu numărul 73 la Anderlecht. La echipa din capitala Belgiei, el va fi coleg cu Alex Chipciu, până în această vară şi el la Steaua. Stanciu a fost transferat la Anderlecht în schimbul sumei de 9,8 milioane de euro.

În urma acestui transfer, mijlocaşul stelist devine cel mai scump jucător vândut vreodată de un club din România. 

În vârstă de 23 de ani, Nicolae Stanciu a mai evoluat până acum la Unirea Alba Iulia şi FC Vaslui. La 1 iulie 2013, FC Steaua l-a achiziţionat pe Stanciu de la FC Vaslui în schimbul sumei de 1 milion de euro. Stanciu face parte din lotul convocat de selecţionerul Christoph Daum pentru partida cu Muntenegru, care se va disputa în 4 septembrie, la Cluj-Napoca, în preliminariile CM 2018.

Tot în această vară, deținătorul clubului FCSB, George Becali, a mai vândut un jucător cu o sumă importantă. Alexandru Chipciu, jucător sosit la Steaua de la FC Brașov în 2011, a fost transferat tot la Anderlecht contra sumei de 3,5 milioane de euro.
Dacă Nicolae Stanciu este, până acum, cel mai scump jucător vândut de FCSB, Alexandru Chipciu se află abia pe locul a șaselea în acest clasament. Între cei doi, cu valori mari ale transferurilor se află, în ordine, Vlad Chiricheș (9,5 mil. euro), Florin Gardoș (6,8 mil. euro), Mirel Rădoi (6 mil. euro) și Bogdan Stancu (5 mil euro).