Traficul pe aeroportul international Ferihegy de la Budapesta a fost blocat la ora locala 8 (ora 9, ora Romaniei), ca urmare a intrarii in greva a membrilor proveniti din doua sindicate, care includ chiar si personalul de paza. Pentru a putea opera la maximum posibil aeroportul, compania Malev a devansat o mare parte din zboruri in timpul diminetii, pana in ora oficiala de incepere a grevei. Astfel, cinci zboruri au putut fi totusi operate, dar restul au fost amanate pentru o perioada nelimitata.

Sindicatele RDSZSZ si LESZ au initiat greva ca urmare a faptului ca negocierile cu conducerea aeroportului pentru imbunatatirea conditiilor contractuale in favoarea angajatilor au fost intrerupte in cursul zilei de marti. Sindicatele au avertizat managementul ca greva va dura cateva zile si ca aeroportul poate sa fie „complet paralizat” daca nu le satisfac cererile.

concret, sindicalistii au cerut contracte colective de munca pe trei ani si conditii mai bune pentru orele suplimentare de munca. Discutiile pe aceasta tema nu sunt noi, negocierile fiind incepute in luna iunie, dar pana acum nu s-au inregistrat incidente de munca.