Adrian Năstase a făcut dezvăluri din interiorul PSD. El a adus în discuție și casa sa de la Cornu, locul unde își petrece timpul liber alături de apropiați și familie.

Fostul premier a arătat că ceea ce se petrece în PSD este asemănător cu ceea ce se întâmplă și la Cornu.

“Am fost la Cornu, acolo unde încerc să țin livada. Am constatat că prunii și merii trebuie schimbați și am început să caut puieții pentru viitor.

PSD n-a reusit să gândească o strategie de revigorare. Calitatea liderilor e influențată de modul în care construiești pepiniera. Dar departamentele partidului nu au mai funcționat. Aduceam din toată țara specialiști, îi pregăteam. Pe urmă, Institutul Șincai, unde erau pregătiți din punct de vedere politic.

Dacă nu ai grijă de aceste lucruri, livada dispare. PSD-ul este însă o structură organizată piramidal și care are o resursă extraordinară de vot”, a spus Adrian Năstase.

Celebra replică legată de ouă

De altfel, de vila de la Cornu se leagă și una dintre cele mai celebre replici din politica românească. Adrian Năstase a izbucnit, undeva în 2003, de la tribuna Parlamentului la adresa Opoziției de atunci.

”Cineva, la un moment dat, voia să vină să îmi numere găinile…I-am sugerat că mai bine vine să vină să îmi numere ouăle”, a răbufnit cel care ocupa în acea vreme funcția de premier.