Presiuni mari asupra președintelui româniei. Organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 și 2019, Tommy Iuliu Joul Tomescu, îi cere, din nou, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase.

Tomescu îi cere președintelui printr-o scrisoare deschisă ca Năstase să nu mai fie invitat la reuniunile oficiale și îi reamintește că este a nu stiu câta oară când solicită să îi fie retras Ordinul Steaua României. Potrivit acestuia, Adrian Năstase nu merită distincția având în vedere că defăimează românii și îi ridiculizează.

„Degeaba v-am solicitat în 2016 retragerea ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase, ca să nu mai fie invitat la reuniuni oficiale . Corb/infractor la corb/infractor nu își scoate ochii, dar vă solicit din nou să luați în considerare cererea mea având în vedere că mulți dintre cei din diaspora s-au cam săturat să primească câte o plăcuță suedeză de la dumneavoastră, în mod regulat. Sper că nu va așteptați să mai primiți de la mine texte elegante și analize, pentru că am înțeles că nu are rost. Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit niște analize pe care să le implementați pentru că le-ați ignorat. Astfel încât în momentul în care ați fost întrebat de realizările dumneavoastră nu ați avut ce să spuneți”, a scris reprezentantul Diasporei.

De asemenea, Tomescu susține că românii plecați în străinătate sunt supuși abuzurilor.

„Defăimare și ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuși abuzurilor noii nomenclaturi, al cărui reprezentant de seamă este Adrian Nastase”.

„Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul /. Această adresare denotă și o labilitate a persoanei care se crede , deorece până și stăpânii își protejează care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării care încearcă să își dovedească supremația sa. Fostul Premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care pe teritoriul Regatului Unit sunt supuși atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate și ar avea nevoie de susținere, doar pentru a câștiga o dispută politică”, spunea Tomescu, în 2016, când a cerut prima dată retragerea titlului.

De Ziua Națională a României, Adrian Năstase a participat la recepția organizată la Palatul Cotroceni.

Adrian Năstase a reacţionat la această informaţie, printr-o postare pe blogul său, aducându-i aminte celui care a semnat scrisoarea că locuieşte în Marea Britanie şi va putea rămâne acolo şi după Brexit şi datorită efoturile depuse de fostul premier al României.

“M-am mai calmat când am văzut că este vorba doar de o scrisoare a organizatorului mitingului Diasporei din 10 august 2018, – Tommy Iuliu Joul Tomescu, un dentist din Londra care s-a stabilit în Marea Britanie în 2010, probabil că şi în baza eliminării vizelor din 2001 şi a negocierilor purtate de mine cu Uniunea Europeană pentru Capitolul JAI. Tot în baza acelor negocieri, distinsul organizator va putea rămâne în Marea Britanie şi după Brexit. Şi, desigur, va putea veni vara pentru a organiza întâlniri publice.”