Producătorul de articole sportive Adidas se aşteaptă la vânzări record în 2010 ca urmare a Cupei Modiale la Fotbal, potrivit declaraţiei lui Herbert Hainer, CEO-ul companiei.

Cea de-a doua mare companie de profil din lume va fabrica echipament sportiv pentru 12 dintre echipele care vor participa la evenimentul sportiv care se va desfăşura anul viitor în Africa de Sud. În 2008, Adidas a furnizat echipamente doar pentru 8 echipe participante la competiţie, a mai spus Herbert Hainer în cadrul Summitului Global de Sport de la Londra.

„În 2010, ajutaţi de Cupa Mondială, vom marca un nou record în ceea ce priveşte vânzările pentru echipamentele de fotbal”, a spus oficialul companiei.

Anunţul Adidas este surpinzător ţinând cont că în luna mai a acestui an a anunţat că va disponibiliza 1.000 de angajaţi  şi va închide mai multe subsidiare regionale în încercarea de a economisi în jur de 100 de milioane de euro pe an.

Compania a suportat costuri adiţionale de 80 milioane de euro în primul semestru ca urmare a includerii businessului Reebok în cadrul Adidas. În ceea ce peiveşte acest brand, Hainer s-a arătat de asemenea optimist. „Şi afacerile Reebok vor reveni pe un trend ascendent”, a mai spus oficialul Adidas.

Adidas a anunţat că profitul net a scăzut cu 93% în trimestrul al doilea, la nouă milioane de euro, dar cu toate acestea compania a depăşit cea mai dificilă perioadă.

Profitul operaţional s-a diminuat cu 65,5%, la 72 de milioane de euro, fiind peste estimările analiştilor, de 39 milioane de euro. Veniturile s-au contractat şi ele cu 3%, la 2,46 miliarde de euro.