Toate aceste măsuri au fost votate în Parlament. Sunt amendamentele mele și au fost votate în plen pentru că ele într-adevăr ar ajuta la creșterea puterii de cumpărare a românilor și a mediului de afaceri: TVA de 19% de la 1 ianuarie 2017, eliminarea supraacizei la carburanți și a taxei pe stâlp la aceeași dată.

Suntem nu doar în fața unei păcăleli electorale, deconspirată imediat după alegeri, o dezicere a stângii de ceea ce a promis românilor, dar și în fața unei succesiuni de păcăleli.

Citiți și: Premierul amână reducerea TVA, eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei la carburanţi, prin OUG

Prima dată, PSD a greșit când a fost la guvernare și a introdus taxa pe clădirile speciale și supraacciza pe carburant, măsuri care au lovit direct în buzunarele românilor, fie ei angați sau patroni.

A doua oară, PSD a greșit pentru că nu a readus TVA la 19% în timpul guvernării sale de patru ani, deși au criticat aspru și constant decizia anti-criză luată în 2010. Dar nu au corectat-o.

A treia oară, PSD este neserios total și acum refuză să aplice legea fiscală în vigoare. Așadar, PSD i-a păcălit pe români sau, poate, domnul Dragnea "a primit niște telefoane de afară" care nu-l mai lasă să apere capitalul autohton și puterea de cumpărare a românilor. Una este socoteala înainte de alegeri, alta după primirea telefoanelor…

Toate acestea, chiar înainte de a începe efectiv guvernarea!

Inițiativa parlamentară pentru reducerea acestor taxe îmi aparține, așa cum scriam mai sus. Dar nu pe mine mă lovește puternic această amânare, ci pe români în mod direct.