Profesorului Adrian Streinu Cercel i se aduc acuzații cu privire la modul în care manageriază Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Astfel, Mihai Mehedințu, nepotul lui Adrian Streinu Cercel, apare în prezent cu mai multe titulaturi în spitalul condus de unchiul său.

Mihai Mehedințu a ajuns pe poziția de economist în cadrul Serviciului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale la Matei Balș în 2019.

El a fost singurul care și-a depus dosarul pentru funcția de economist II în cadrul Serviciului menționat, la data de 29 iunie 2019.

Participant la un proiect european

Tot Mehedințu este cel care a răspuns că nu poate face publice contractele de achiziție pentru că ”nu putem accesa documentele la care faceți referire și care sunt arhivate în exteriorul Institutului”, scrie libertatea.ro.

În plus, nepotul lui Streinu Cercel ocupă la Institutul Matei Balș și  poziția de Expert comunicare, într-o listă propusă în luna februarie pentru ocuparea unor posturi vacante într-un proiect european.

Proiectul, intitulat ”Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor intraspitalicești și gestionarea consumului de antibiotice din România”, îi cuprinde și pe Adrian Streinu-Cercel (expert tehnic medical), cât și pe Alexandru Rafila (expert tehnic șef medical), precizează sursa citată.

Iar despre Mihai Mehedințu au scris în 2018 și jurnaliștii de la RISE Project.

Bani primiți de la fundația condusă de unchi

Abbott-AbbVie a angajat o persoană pe nume Mihai Mehedințu, care e nepotul dr. Adrian Streinu-Cercel, pe o poziție de «marketing assistant» în 2012.

Mișcarea a fost decisă de Mihai Diamandopol, directorul general, și Mihaela Cotîrlă, șefă pe divizia Infecțioase.

Între timp, Mehedințu a plecat de la AbbVie la compania elvețiană Novartis.

În 2014, tânărul a înființat Asociația pentru Creșterea Vizibilității Cercetării Științifice împreună cu fiica cea mică a lui Streinu-Cercel, Oana, și soțul ei, un stomatolog din București.

ONG-ul lor a primit 6.450 de lei în noiembrie 2015 de la Fundația „Matei Balș”, controlată de profesor.