Salata de roșii și castraveți, un pericol pentru sănătatea ta! Greșeala majoră pe care o fac toți românii

Potrivit medicilor nutriționiști, celebra salată din roșii zemoase și castraveți proaspeți are efecte negative asupra organismului nostru deoarece castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt produse acidifiante.

Pe scurt, combinația respectivă schimbă PH-ul din stomacul nostru, digestia fiind îngreunată. În plus, roșiile și castraveții creează gaze în intestine deoarece aceste legume au un proces diferit de digerare.

De asemenea, anumite salate sunt bombe calorice, ce ne afectează grav silueta.

„Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar „prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a spus Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, potrivit doctorulzilei.ro.

„Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a completat specialistul medical.

Dacă, totuși, vrei să te bucuri de o salată mare în zilele călduroase, fără să îți pese de silueta ta, noi ți-am pregătit o rețetă tradițională de salată grecească pe care vei mânca cu poftă. Spor la gătit!

Cum se face salata grecească perfectă?

Ce conține o salată grecească autentică?

  • castraveți tăiați felii
    roșii (roșiile cherry eliberează mai puțină apă în salată decât roșiile tăiate felii)
    ardei gras verde
    ceapă roșie tăiată subțire
    măsline
    brânză feta

Cele mai bune măsline pe care ar trebui să le folosim într-o salată grecească sunt kalamata, denumite după orașul cu același nume din sudul Peloponezului. Aceste măsline sunt sărate și au o aromă care merge foarte bine cu legumele crocante și brânza feta cremoasă.

Pentru a profita la maximum de fiecare furculiță, tăiați legumele și feliați brânza feta în cubulețe (nu puneți niciodată feta mărunțită). Folosirea măslinelor kalamata fără sâmburi vă va permite să le lăsați întregi, dar roșiile cherry ar fi bine să le tăiați în jumătate.

Dacă doriți să adăugați ceva în plus la salata tradițională grecească, câteva fâșii de piept de pui la grătar sau câțiva creveți vor face salata mai consistentă și mai sățioasă. De asemenea, puteți adăuga o mână de frunze de mentă tocată, pentru a da și mai multă aromă.

Cum se face clasicul dressing grecesc?

Puteți face acest sos tradițional grecesc pentru salată înainte și îl aruncați peste salată chiar înainte de servire. Bonus. Dressing-ul se păstrează bine în frigider până la două săptămâni.

Iată de ce vei avea nevoie:

  • două linguri de oțet de vin
    sucul de la o jumătate de lămâie
    o lingură oregano uscat
    sare
    piper negru proaspăt măcinat
    un sfert de cană ulei de măsline extravirgin

Pentru a face dressing-ul, combinați oțetul, sucul de lămâie și condimentele într-un castron mic. Se toarnă încet uleiul de măsline și se amestecă bine.