Fostul premier Victor Ponta își continuă vineri războiul cu prim-ministrul Viorica Dăncilă prin intermediul unui atac furibund pe internet. Ponta arată că pricipalul scop al Vioricăi Dăncilă și al ”găștii ei” este să îl faulteze pe Mircea Diaconu în campania pentru prezidențiale.

”Aceasta a fost de la început miza adevărată a războiului Echipei ”Dăncila” cu ALDE – cumpărând senatori și deputați ( câți a fost nevoie) pentru a desființa grupurile parlamentare și a scoate din secțiile de vot reprezentanții lui Mircea Diaconu!

Sigur că Dăncilă &Co știu că trebuie să fure și să cumpere voturi de la Mircea Diaconu / eu însă le reamintesc cazul ”Oprescu” din 2008 – cu cât vor face mai multe nelegiuiri și abuzuri cu atât vor convinge mai multi alegători de faptul că trebuie să îl voteze pe Diaconu”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

”Abuzuri, milioane de lei , fake news promovate prin oamenii din presă pe care îi șpăguiesc ei, furturi și ilegalități – armele Vioricăi Dăncilă și ale găștii ei / dar nu în lupta cu Iohannis, PNL sau USR – ci totul în lupta cu ProRomânia , Alde și Mircea Diaconu!

Am încredere că oamenii văd aceste lucruri – și vor ști ce să voteze !”, a completat fostul premier.

Atacul lui Victor Ponta a venit în contextul în care copreședintele alianței electorale ALDE-Pro România, Norica Nicolai, susține că Biroul Electoral Central l-a exclus pe Mircea Diaconu de la prima etapă a tragerii la sorți de pe buletinul de vot.

Asta înseamnă că ALDE nu este considerat partid parlamentar și astfel Mircea Diaconu nu va avea dreptul la reprezentanți în secțiile de votare.