Edi Iordănescu, fostul antrenor de fotbal de la FC Steaua București, a făcut o serie de afirmații surprinzătoare la televizor. Când a fost întrebat dacă consideră că se pot realiza performanțe și cu intervențiile patronului, acesta a criticat cunoștințele lui George Becali în fotbal.

Edi Iordănescu: „Gigi Becali se pricepe la fotbal, dar nu ca să ia decizii tehnice”

Edi Iordănescu a spus că Gigi Becali se pricepe la fotbal, însă nu acceptă ca el să se implice în deciziile tehnice. De aceea, colaborarea dintre ei nu a durat decât 11 meciuri.

„La nivel intern, FCSB a avut rezultate, an de an echipa s-a bătut la titlu. Puteau să aibă o mai mare performanță, e adevărat. Iar în Europa le-a fost mai greu. Vreți să vă spun adevărul? Gigi Becali cunoaște foarte mult fotbal, dar nu atât de bine ca un tehnician. Nu poate niciodată să înțeleagă în totalitate, pentru că nu e implicat în activitatea zilnică. Înțelege fotbalul, fenomenul, dar când vrei să decizi totul, îți asumi. E patronul clubului, va fi în continuare.

Unii antrenori pot veni și să reușeasă, să colaboreze cu patronul mai bine decât am făcut-o eu. Eu mi-am asumat în totalitate deciziile tehnice. Patronul nu trebuie să uite că acest club are mulți suporteri, se joacă cu dragostea și cu sentimentele unor oameni.”, a spus Edi Iordănescu la „Digi Sport Special”.

În ciuda acestor comentarii, în ultimii 20 de ani prin fotbalul românesc s-au perindat foarte mulți oameni de afaceri din țară, dar toți s-au retras de la conducerea cluburilor, cu o singură excepție: Gigi Becali. În afara de el, ceilalți, indiferent dacă au fost nume de mare anvergură, precum Copos, Paszkany, Negoiță, Niculae, Porumboiu, Iancu, Sechelariu, sau de rang inferior, ca Penescu, Bucșaru, Ștefan, Staicu, au eșuat complet.

Gigi Becali a dat lovitura! Cum i-a învins pe ceilalți oameni de afaceri din fotbalul românesc

O explicație plauzibilă este aceea că Gigi Becali a fost singurul care a acceptat să piardă pe plan sportiv și în același timp nu a pus în pericol buna funcționare a clubului. În situații dificile totuși, patronul FCSB a fost nevoit să apeleze la rezilieri, a sistat achizițiile de noi jucători și chiar a plafonat salariile. Măsurile au permis clubului să nu intre în incapacitate de plată, potrivit gps.ro.

Tocmai această strategie a făcut ca FCSB să nu riște nici insolvența, dar nici să nu pericliteze obținerea licenței, cum s-a întâmplat cu alte cluburi.