Ies la iveală noi detalii despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Apropiați ai familiei artistului au declarat pentru Gândul că acesta suferea de o boală extrem de gravă de care doar membrii familiei știau.

Mai exact, de câțiva ani, artistul a fost diagnosticat cu cancer, iar în 2019 i-a fost extirpat un rinichi, făcând ulterior și chimoterapie. Ulterior, atunci când a aflat că a fost infectat cu noul coronavirus, cântărețul ar fi făcut un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea, au mai spus sursele citate.

„A avut un cancer, la rinichiul drept, i l-au scos pe data de 28 mai 2019. De atunci, a făcut tratament, a făcut și chimioterapie, și nu a mai avut nicio problemă. Din acest motiv, a mers să facă un CT (Computer Tomograf – n.r.) acum două săptămâni. Urma ca după acest CT, dacă ar fi fost ceva suspect, să mergem iar la Fundeni, să facem din nou tratament. Dar după CT, nu a ieșit nimic suspect din punct de vedere tumoral. Acesta este adevărul”, a declarat, pentru Gândul, o persoană foarte apropiată de regretatul artist.

De menționat este faptul că informațiile au fost confirmate și de surse medicale din cadrul Institutului Oncologic, pentru Gândul.

Sora artistului a declarat și ea că trecuseră mai bine de doi ani de când fratele ei nu mai avea cancer, adăugând că toate analizele acestuia erau bune.

„Au trecut doi ani, nu mai avea nimic, a trecut bine peste operație, după ce i-au scos rinichiul drept. Da cu asta nu a avut nicio treabă, totul e de la clinica aia (…)

După operația de rinichi a făcut și chimioterapie, normal, că așa se face, dacă consideră ( medicii – n.r.) că este cancerigen. După, au ieșit toate analizele bune, nu a mai avut nicio treabă cu oncologia”, a declarat, pentru Gândul, Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Noi ipoteze în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

Precizările sursei citate vin după ce de sâmbătă până acum, au apărut nenumărate informați controversate referitoare la decesului fulgerător al artistulu, după doar o ședință test pentru un tratament în camera hiperbară pe care trebuia să îl înceapă într-o clinică privată din Caraș-Severin. În acest context, procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar de ucidere din culpă, fiind făcută, la confirmarea familiei, și necropsia artisului.

Amintm faptul că celebrul interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian, s-a stins din viață sâmbătă seară, pe data de 6 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență din Reșita, unde fusese dus de urgență de la clinica privată unde trebuia să înceapă un tratament de 15 ședințe în camera hiperbară, după ce aflase la un CT că a avut COVID-19.

Medicii care s-au ocupat de artist la secția ATI a Spitalului de Urgență Reșița susțin că au făcut efortur uriașe ore întregi pentru a-l putea salva, însă organismul său a cedat în final. Petrică Mîțu Stoian era complet vaccinat anti-COVID, dar fusese infectat cu o formă medie a bolii.