„Unitatea de la Oradea este cea de-a doua fabrică de polistiren din portofoliul nostru industrial, după cea de la Ploiești, care include și o linie de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi pe an. În iunie vom porni încă o unitate similară la Roman. Practic, cu cele trei noi fabrici de polistiren expandat și cu linia de polistiren grafitat vom ajunge la o capacitate de producție de 2.250.000 metri cubi anual. Dezvoltarea celorlalte platforme industriale de la Ploiești și Roman continuă pe tot parcursul acestui an, pentru iulie având programată deschiderea fabricii de vopsele de la Ploiești”, a declarat Marcel Bărbuț.

Programul investițional pe care AdePlast l-a demarat anul trecut a avut în vedere o împărțire strategică a unităților sale de producție.  Astfel, prin intermediul celor trei platforme, care sunt susținute cu o investiție de peste 22 de milioane de euro, AdePlast și-a optimizat fluxurile de livrare pentru a acoperi fiecare zonă geografică a ţării. 

 „Exportul este o direcție strategică pe care ne dorim să dezvoltăm puternic în următorii ani. Bulgaria, Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt piețe pe care vom fi din ce în ce mai prezenți cu produsele noastre, în primele 4 luni, având deja o creștere a exporturilor de 49 procente față de aceeași perioadă a anului trecut”,  precizează Marcel Bărbuț.