Guvernul britanic i-a sfătuit miercuri pe automobilişti să îşi facă rezerve de combustibil, pe fondul unei ameninţări cu greva a şoferilor de cisterne.

Dacă aveţi posibilitatea să vă umpleţi rezervorul, în cazul în care este posibilă o grevă, acesta este lucrul înţelept (de făcut), dacă puteţi’, a adăugat premierul britanic.

La rândul său, secretarul de stat Francis Maude a făcut apel la britanici să îşi facă rezerve de combustibil în canistre.

Ca reacții la aceste afirmații, britanicii au dat buzna la pompe ca să-și facă stocuri de carburant. În consecință, cererea de benzină a explodat, vânzările au crescut cu 80%, iar companiile care vând benzină au majorat prețurile carburanților profitând de pe urma disperării oamenilor.

Presiunea s-a intensificat la începutul acestei săptămâni  asupra premierului britanic, David Cameron, pentru ca acesta să dezvăluie identitatea donatorilor pe care i-a primit la dineuri la reşedinţa sa, în contextul scandalului legat de presupusa finanţare ilegală a Partidului Conservator, pe care-l conduce.

Trezorierul Partidului Conservator din Marea Britanie a demisionat duminică, după difuzarea unei înregistrări video în care putea fi văzut aranjând întâlniri cu premierul britanic David Cameron, în schimbul a 250.000 de lire (299.000 de euro).
"Cred că premierul s-a trezit luni dimineață și s-a gândit că situația scandalului donațiilor devine tot mai tensionată, motiv pentru care și-a spus "Nu ar fi mai bine să le distrag atenția?", a spus Ed Balls, care a continuat să explice faptul că David Cameron a inventat subiectul grevei furnizorilor tocmai ca să creeze o perdea de fum.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/itXzI2qqlkE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/wQzb0Et0z1o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>