Emilia Clarke sau “Mama Dragonilor” din serialul Game of Thrones, a dezvăluit că a suferit că a suferit două hemoragii cerebrale în primii ani ai filmărilor la cunoscutul serial de televiziune produs de HBO. Informația a fost oferită, în premieră, pentru The New Yorker. Îndrăgita actriţă britanică a spus că a suferit un anevrism în anul 2011, chiar în momentul în care s-a terminat de filmat primul sezon al serialului „Game of Thrones“.

„Chiar când toate visurile mele din copilărie păreau să devină realitate, aproape că mi-am pierdut minţile şi apoi viaţa. Nu am vorbit niciodată în public despre această poveste, dar acum este timpul“, a spus “Mama Dragonilor” . Medicii au diagnosticat-o cu hemoragie subarahnoidă (SAH), un diagnostic care duce la deces în unu din trei cazuri. Actrița a fost supusă imediat unei intervenții. „A însemnat că nu mi-au deschis craniul. A durat trei ore, dar când m-am trezit durerea era insuportabil. Nu ştiam unde sunt, nu vedeam bine, aveam un tub băgat pe gât, mi-era greaţă şi nu mă puteam mişca. După câteva zile mi-au spus că perioada critică trece după două săptămâni, iar dacă reuşesc să o depăşesc cu minime complicaţii, şansele mele să mă recuperez complet sunt mari. Făceam exerciţii cognitive, iar o asistentă m-a întrebat cum mă cheamă. Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Nu mi-am putut aminti, din gură îmi ieşeau doar cuvinte fără sens şi nu mai puteam vedea aproape deloc. Niciodată nu am simţit o asemenea frică, îmi puteam vedea viaţa şi îmi dădeam seama că nu merită să o trăieşti aşa. Sunt actor, trebuie să-mi pot aminti replicile, iar acum nu-mi pot aminti nici măcar numele. Sufeream de afazie, o consecinţă a traumei pe care creierul meu o suferise în timpul operaţiei. În cele mai rele momente, am vrut să se termine totul. I-am rugat pe medici să mă lase să mor. Munca mea, visul meu despre cum va fi viaţa mea, era centrată pe comunicare. Fără ea, eram oricum pierdută“, a spus Emilia Clarke.

Ulterior, doctorii au anunțat-o că mai are un alt anevrism mai mic pe partea cealaltă a creierului. În 2013, a fost supusă unei noi operații pe creier, pentru al doilea anevrism apărut pe cealaltă parte a creierului. „ „Când m-am trezit am început să urlu de durere. Intervenţia fusese ratată. Avusesem o hemoragie masivă, iar medicii mi-au spus clar că şansele să supravieţuiesc sunt minime dacă nu mă operez din nou. De această dată însă trebuia să ajungă la creierul meu prin metoda tradiţională – să-mi despice scalpul. Iar operaţia a fost făcută de urgenţă“. Emilia Clarke a povestit cum a stat internată timp de o lună și în toată această perioadă a trăit cu clipe grele de imaginat. În final, Emilia Clarke a dat asigurări că este bine și a susținut că a dat bani la dezvoltarea unei organizații caritabile care sprijine persoanele ce se recuperează după leziuni cerebrale și AVC.