Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, a afirmat azi la Craiova, că activitatea producătorului american de automobile Ford la Craiova va contribui, în pofida crizei economice, la „atractivitatea oraşului” pentru investitorii britanici, transmite Mediafax.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnet, a declarat, cu prilejul semnării unui protocol de înfrăţire între Craiova şi Wakefield, că municipiul rămâne atractiv pentru investitorii britanici.

Craiova rămâne atractivă pentru britanici

„Azi am avut o discuţie cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, despre următorii paşi şi efectele pozitive ale parteneriatului semnat cu Wakefield. Mă refer în special la beneficii economice. În pofida crizei financiare, Craiova rămâne atractivă pentru investitorii britanici”, a declarat Barnett.

Până la sfârşitul acestui an, o delegaţie a primăriei şi a Camerei de Comerţ Craiova va ajunge în Wakefield.

„Încurajăm colaborarea între cele două camere de comerţ prin stabilirea unui acord bilateral. Sprijinim schimbul de experienţă între cele două autorităţi locale, pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite publicului şi, nu în ultimul rând, identificarea sectoarelor economice de interes bilaterale”, a mai spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Ford, magnet pentru investitori

Robin Barnett afirmă că investiţia Ford la Craiova va ajuta la dezvoltarea economică a oraşului, prin atragerea de investitori. „Activitatea Ford la Craiova va contribui, în pofida crizei economice, la creşterea atractivităţii oraşului pentru investitorii britanici”, a explicat Barnett.

SURSA: Mediafax