Acțiune împotriva obligativității vaccinării în SUA. În ciuda premiilor pe care autoritățile din diferite state americane au ajuns să le ofere celor care se vaccinează, campania la nivel național continuă să nu aibă ritmul dorit de guvernul federal.

Mai mult decât atât, angajații unui spital din Texas s-au revoltat împotriva angajatorului care vrea să le impună vaccinarea obligatorie.

Texas este cunoscut dealtfel ca unul din statele  americane în care rezistența populației în fața vaccinării a atins cote îngrijorătoare.

Acțiune împotriva obligativității vaccinării în SUA. ”Este contrar Codului Nuremberg”

Un număr de 117 angajaţi ai unui spital din Texas au dat instituţia în judecată, contestând obligativitatea de a se vaccina pentru Covid-19, potrivit publicaţiei Washington Post, citată de Reuters.

Angajaţii Houston Methodist Hospital afirmă că impunea vaccinării de către conducerea spitalului este contrară Codului Nuremberg, care este un set de standarde stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial pentru prevenirea experimentelor pe subiecţi umani fără consimţământul acestora.

Aceştia mai spun că spitalul i-a anunţat că fie se vaccinează, fie îşi pierd locurile de muncă, ceea ce încalcă legislaţia statului Texas, şi au cerut instanţei statale să interzică spitalului să concedieze angajaţii nevaccinaţi, arată news.ro.

Marea majoritate a angajatorilor au fost reticenţi în a impune obligativitatea vaccinării

Înainte de apariţia acestui caz, Comisia pentru Oportunităţi Egale de Angajare a afirmat că firmele pot obliga angajaţii să se vaccineze pentru Covid-19, pe fondul scăderii cererii de vaccinare din cauza unor factori precum ambivalenţa sau scepticismul faţă de vaccinuri.

Oficialii din sectorul sănătăţii publice au fost nevoiţi să încerce noi strategii pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Cu toate acestea, marea majoritate a angajatorilor au fost reticenţi în a cere angajaţilor să se vaccineze.

Potrivit unui sondaj realizat mai devreme în acest an de firma de avocatură Fisher Phillips, numai 9% din peste 700 de angajatori au afirmat că iau în considerare vaccinarea obligatorie a angajaţilor.

Sursă foto: Dreamstime.