Au scăpat de vaccinarea obligatorie! Decizia Curții Supreme a fost extrem de clară

Astfel, Administrația Joe Biden a retras vaccinarea obligatorie pentru aceștia, în cursul zilei de marți, scrie France Presse, care mai notează că Administrația pentru Sănătate și Securitate în Muncă din SUA a fost instituția care a anunțat această retragere.

Totul a fost făcut public într-un scurt comunicat de presă în care nu a fost menționată decizia Înaltei Curţi. De asemenea, Curtea Supremă a spus că ”încurajează cu tărie angajaţii să se vaccineze împotriva pericolelor permanente puse de COVID-19 la locul de muncă”.

Justiția a fost sesizată în acest context de către o parte a aleșilor republicani și o parte a mediului economic, spunând că decizia luată de locatarul de la Casa Albă este, de fapt, abuz de putere.

Așadar, în data de 13 ianuarie, Curtea Supremă le-a dat dreptate în privința celor aproximativ 84 de milioane de persoane angajate în marile companii.

Retragerea acestei măsuri i-a făcut pe aleșii republicani să salute decizia luată de Curtea Supremă.

”Administraţia Biden se înclină în faţa realităţii şi în cele din urmă respectă Constituţia”, a scris pe Twitter senatorul Josh Hawley (Missouri).

Mai mulți americani, amenințați că vor fi dați afară dacă nu se vaccinează

La mijlocul lunii ianuarie, angajații băncii americane Citigroup primeau o veste extrem de proastă – ei trebuiau să se vaccineze anti-COVID, iar dacă nu o făceau intrau în concediul fără plată, ulterior fiind concediați.

Compania aerană United Airlines a concediat 232 de salariaţi în octombrie, din cază că nu s-au vaccinat. CEO-ul United Airlines Scott Kirby a salutat faptul că 99,7% dintre cei 67.000 de angajaţi americani ai companiei au respectat obligaţia de a se vaccina impusă de firmă.

De asemenea, societatea agroalimentară Tyson Foods a adoptat aceeaşi politică şi a obligat 120.000 de salariaţi americani să se vaccineze până la 1 noiembrie. În urma acestei decizii, compania a anunţat că atins un nivel de vaccinare de 96% în rândul angajaţilor.