Apple ia măsuri drastice în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Potrivit unui email intern citat de site-ul The Verge, gigantul va solicita angajaţilor din retail şi corporativi să furnizeze dovada unei vaccinări cu un rapel pentru Covid-19, scrie Reuters.

Astfel, potrivit sursei citate, începând cu data de 24 ianuarie, angajații care nu s-au vaccinat anti-covid, dar și cei care nu au prezentat dovada vaccinării vor fi nevoiți să prezinte teste de COVID negative pentru a putea intra la locul de muncă.

De menționat este faptul, că potrivit The Verge, până la momentul actual nu este clar dacă această măsură drastică se aplică doar în cazul angajaților corporativi, sau și în cazul angajaților din retail.

În ceea ce privește motivația venită din partea Apple, potrivit comunicatului intern, gigantul susține că decizia se datorează eficacităţii în scădere a seriei primare de vaccinuri pentru Covid-19. Totodată, Apple mai amintește și de varianta Omicron, care se răspândește foarte repede.

În acest context, Apple susține că este nevoie de o vaccinare completă pentru ca angajații să fie protejați în fața unei forme severe de boală.

”Din cauza eficacităţii în scădere a seriei primare de vaccinuri pentru Covid-19 şi a apariţiei unor variante foarte transmisibile, cum ar fi Omicron, rapelul este o condiţie pentru a fi consideraţi vaccinaţi împotriva Covid-19, pentru a vă proteja împotriva formelor de boală severă”, potrivit notei adresatyă angajaţilor, citată de The Verge.

Tot mai multe companii încurajează vaccinarea

La solicitarea sursei citate, până la momentul actual, Apple nu a dat un răspuns în acest sens.

Amintim faptul că Apple nu este singurul gigant care ia astfel de măsuri drastice. Mai multe companii din SUA şi-au consolidat regulile referitoare la Covid-19, impun vaccinarea şi amână planurile de întoarcere la birou, deoarece varianta Omicron creşte infecţiile în toată ţara.

Spre exemplu, zilele trecute, Meta Platforms, compania părinte a Facebook, a impus vaccinuri de rapel împotriva Covid-19 pentru toţi lucrătorii care se întorc la birouri. Totodată, compania a amânat redeschiderea birourilor din SUA până pe 28 martie, de la un plan anterior din 31 ianuarie.

Și Google, divizie a grupului Alphabet, anunța la finalul săptămânii trecute că impune temporar teste săptămânale referitoare la Covid-19 pentru persoanele care intră în birourile sale din SUA.

Amazon în schimb le-a oferit lucrătorilor săi la depozitele din SUA 40 de dolari pentru a accepta să se vacineze cu vaccinuri rapel împotriva Covid-19, arată un articol publicat de The Information.