Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov urmează să aprobe propunerea de carantinare a acestor localităţi din apropierea Capitalei, conform antena3.ro

Este vorba despre şase localităţi din Ilfov. Mai precis, de sâmbătă seară ar urma să intre în carantină  Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele şi Popeşti-Leordeni.

Trebuie menționat că rata de infectare în judeţul Ilfov a înregistrat în data de 20 noiembrie 7,89 la mia de locuitori, în creştere alarmantă faţă de joi, când a avut 6,78 la mia de locuitori.

Românii din acest oraș, obligați să stea în casă

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru municipiul Lugoj, Județul Timiș. Carantina intră în vigoare din această noapte, 21.11.2020, de la ora 00:00.

Unde s-a mai aprobat carantina

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în data de 20 noiembrie, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică , instituirea carantinei sanitare în alte şapte localităţi din judeţul Constanţa.

„Pentru localităţile Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20,00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere”, a transmis Prefectura Constanţa.

Carantina a fost prelungită și în următoarea locație

„Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa. Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic”, a transmis Prefectura Constanţa înainte de a lua decizia.

Conform comunicatului, în aceeaşi şedinţă a CJSU a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.