Dezvoltat la Sindelfingen, în Germania, modelul va fi produs la uzinele Mercedes-Benz din Rastatt și Aguascalientes, iar premiera mondială va avea loc la expoziția auto de la Paris din octombrie.

După succesul repurtat cu lansarea Clasei A, lucrurile se derulează rapid la Mercedes-Benz.Ca răspuns la dorința multor clienți, oferim acum, pentru prima data, Clasa A în variant sedan. Oricine caută un sedan compact și sportiv cu portbagajul separat de habitaclu are acum o nouă alternativă atractivă. Modelul ne va permite să câștigăm noi clienți pentru Mercedes-Benz”, a declarat Britta Seeger, membru al consiliului de administrație al Daimler AG, responsabil pentru marketingul și vânzările de autovehicule Mercedes-Benz.

 

Pe lângă caracteristicile preluate de la hatchback-ul Clasa A, varianta sedan asigură un spațiu suplimentar pentru pasageri, dar și un portbagaj complet separat care poate găzdui 420 de litri.

În privința propulsiei, noul model va debuta pe piață cu un motor alimentat cu benzină (A200) care dezvoltă 163 CP. Combinat cu transmisia 7G-DCT acesta are un consum mediu de 5,4 l / 100 km și emisii de CO2 de 124 g/km. Tot la debut, Clasa A Sedan va putea fi comandat cu propulsie diesel (A180d), modelul având o puteste de 116 CP și un consum mediu de 4,3 l / 100km.

În afara unui design exterior sportiv și a unui habitaclu preluat de la hatchback, noul model Mercedes-Benz Clasa A Sedan are echipamente electronice de comandă, control și divertisment greu de egalat în acest moment de concurenții din segment.