Billy the Kid, pe numele său real William Henry McCarty Jr., aflat în partea stângă a imaginii, juca crochet cu membrii bandei sale la sfârşitul verii anului 1878 după o nuntă, când a fost surprins aceast instantaneu, potrivit companiei americane Kagin’s, care negociază vânzarea fotografiei.

Poza, făcută la o lună după ce banda lui Billy luase parte la brutalul război din comitatul Lincoln, a fost achiziționată de colecţionarul Randy Guijarro cu 2 dolari în 2010, aflându-se printre alte vechituri într-un magazin din Fresno, California, afirmă Kagin’s și National Geographic Channel.

"Când am văzut prima dată fotografia, am fost sceptici pe bună dreptate – o fotografie originală cu Billy the Kid este Sfântul Graal al Vestului Sălbatic", a spus numismatul David McCarthy de la Kagin’s.

"Am avut să fim siguri că putem verifica şi răspunde unde, când, cum și de ce a fost făcută această fotografie. Simpla asemuire nu este suficientă într-un caz ca acesta – o echipă de experți s-a reunit pentru a verifica fiecare detaliu pentru a ne asigura de autenticitatea acesteia."

Kagin’s şi-a bazat estimarea prețului pe vânzarea anterioară a singurei fotografii cunoscute lui Billy the Kid, valorificată în 2010 pentru  suma de 2,3 milioane de dolari.

Născut în 1859, Billy the Kid, legendă a Vestului Sălbatic, a trăit o viață scurtă și violentă, în furturi, tâlhării și crime, înainte de a muri la vârsta de 21 de ani în 1881, într-un schimb de focuri.

A trăit toată viaţa cu un pistol în mână – dar uneori, iată!, şi cu o crosă de crochet.