UPDATE 

Unul dintre cei doi mineri surprinşi miercuri dimineaţa de surparea din subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, a fost scos la suprafaţă de echipele de salvatori. 

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este conştient, cooperant şi a ieşit pe picioarele lui din mină, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda. 

Echipajele medicale aflate la mina Lupeni au început evaluarea stării sale de sănătate. 

În cazul celui de-al doilea miner, în vârstă de 42 de ani, sunt efectuate manevre de resuscitare, în subteran. 

“Primele date arată că salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acordă primul ajutor celor doi răniţi. Unul este semiconştient, iar celălalt este stabil”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda. 

La gura minei au fost trimise două ambulanţe SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul de pompieri militari din Petroşani. 

De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad în cazul în care va fi nevoie de transportarea răniţilor spre un spital dintr-un centru universitar. 

Mina Lupeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara.