Omul de afaceri Cornel Jurca s-a stins din viață

Comunitatea de afaceri și cea civică din Timișoara sunt în doliu după vestea neașteptată a decesului lui Cornel Jurca la vârsta de doar 66 de ani. Acesta era fondatorul și sufletul companiei Blitz, unul dintre cele mai respectate nume în domeniul auto din regiune. Cornel Jurca lasă în urma sa o moștenire impresionantă, atât în lumea afacerilor, cât și în cea civică.

Surse apropiate familiei spun că omul de afaceri suferea de ceva vreme de o boală nemiloasă. Deși părea că o ține sub control, în cele din urmă aceasta i-a fost fatală.

Cornel Jurca a fost un exemplu de antreprenoriat responsabil și un membru activ al societății civile. El s-a implicat în numeroase proiecte caritabile și culturale. Omul de afaceri a fost o figură emblematică în lumea afacerilor din Timișoara, dedicându-și viața pasiunii pentru mașini și șoferie.

Înființată în 1991, compania sa, Blitz, a devenit rapid un nume important în domeniu, contribuind la formarea profesională a zeci de mii de șoferi. Sub conducerea sa, compania a evoluat de la o simplă școală de șoferi la un grup de firme diversificate. Acestea includ activități de învățământ secundar, transport în regim de taxi și servicii de pază și protecție, transmite Ziua de Vest.

Compania s-a distins ca un model de business de familie, construit pe principii de responsabilitate și dezvoltare sustenabilă. Firma a crescut de-a lungul timpului. S-a adaptat constant la cerințele pieței și la noile tehnologii, păstrând însă valorile tradiționale ale unei afaceri de familie.

Timișoreanul s-a implicat și în numeroase proiecte caritabile

Cornel Jurca nu s-a limitat doar la activitățile economice, ci a fost un membru activ al comunității. Ca membru și fost președinte al Clubului Rotary Ripensis Timișoara, a contribuit la numeroase proiecte caritabile și de dezvoltare comunitară.

Prin Fundația Blitz, a susținut sute de copii și familii nevoiașe, demonstrând un angajament profund față de responsabilitatea socială.

Omul de afaceri a fost, de asemenea, un mare susținător al sportului auto. Organizarea a zece ediții ale Raliului Banatului a fost doar una dintre modalitățile prin care și-a manifestat pasiunea pentru acest sport.