"Va anuntam cu adanc regret disparitia sa dintre noi in ziua de duminica 22 Februarie 2015 dupa un an de lupta cu o boala necrutatoare.Pentru noi a fost un sot devotat, un tata iubitor, un bunic plin de dragoste, insa numele lui va ramane pentru totdeauna legat de domeniul Energiei, unde a lasat o contributie uriasa asupra sistemului, oamenilor, institutiilor precum ICEMENERG, ANRE, TRANSELECTRICA", anunță familia.

Incepand de duminica 22 februarie pana marti 24 februarie dimineata, trupul sau va fi depus in incinta Bisericii Precupetii Noi, Str. Brosteanu Nr. 12, Bucuresti. Pentru cei ce doresc sa ii fie alaturi pentru ultima oara, slujba religioasa si inmormantarea vor avea loc la Biserica Sf. Petru si Pavel Herastrau, marti – 24 februarie, ora 13.00.

Cine a fost Jean Constantinescu

Jean Constantinescu era absolvent al  Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Energetica, promoția1968, obținând titlul de doctor inginer in Sisteme electroenergetice in anul 1980.

Și-a început cariera în sectorul energetic în 1968 ca cercetator stiintific stagiar la Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice – ICEMENERG.

Din 1992, Jean Constantinescu a ocupat funcția de  director general al ICEMENERG, iar din 1997 a coordonat infiintarea si functionarea Comitetului RENEL de Strategie si Reforma – CSR.

În 1999, a fost primul președinte al ANRE, iar un an mai târziu a devenit primul director general al Companiei Nationale de Transport a Energiei Electrice – Transelectrica SA.

La mijlocul anului 2004 a revenit ca presedinte al ANRE.

Ulterior,  a fost ales coordonator al Programului USAID de asistenta a Romaniei in domeniul energiei, faza a III-a (REP 3), din partea International Resources Group – IRG, Washington DC.

Din februarie 2005 pina in martie 2011 a fost presedintele Asociatiei Institutul National Roman pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie" – IRE, si presedintele Colegiului revistei Energetica. IRE este reprezentantul industriei energiei electrice din Romania la EURELECTRIC.

Mai multe date despre Jean Constantinescu puteți citi aici