Printre numele importante care vor vi prezente în Davos, Elveţia, sunt  premierul britanic Theresa May, cancelarul german Angela Merkel, premierul canadian Justin Trudeau și președintele francez Emmanuel Macron.

Un total de 340 de lideri politici sunt așteptați să participe, printre care şi șefi de stat și de guvern din Africa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și America Latină, scrie DCNews.

Președintele american Donald Trump este aşteptat să ofere o informaţie cheie în apropierea evenimentului, deși acest lucru rămâne îndoielnic după ce acţiunea "Shutdown" a guvernului american a ajuns într-o a treia zi. Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, va da citire moţiunii de deschidere.

Mulțe dintre personalităţile de seamă ale marilor organizaţii internaţionale ale lumii vor participa la Davos 2018. Printre ele se numără Antonio Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Zeid Ra'ad Hussein, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului și Jim Yong Kim, Președintele Băncii Mondiale.

De asemenea, din vor fi prezenţi pentru a-şi expune poziţiile în domeniile afacerilor şi a finanţelor mondiale Ginni Roomette de la IBM Corporation, Fabiola Gianotti de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), Geneva, Sir Martin Sorrell de la WPP și Christine Largarde din Fondul Monetar Internațional.

Șefi de organizații caritabile, cadre universitare și organizații neguvernamentale vin, de asemenea, ca și un număr mic de celebrități. Lista din acest an include Elton John și Cate Blanchett.

Ambii sunt beneficiari ai Premiilor Anuale de Cristal ale WEF, care semnifică "realizările artiștilor de frunte care și-au manifestat angajamentul exemplar de îmbunătățire a stării lumii".