Franklin Page a reuşit să doboare vechiul record mondial, stabilit în Singapore, în noiembrie 2006, de 41,4 secunde, oprind cronometrul cu 5 secunde înainte.

Acesta este un angajat al companiei care produce softul Swype. Swype dă posibilitatea utilizatorilor de a scrie fără a ridica degetul de pe ecranul telefonului. Introducerea textului se face prin mişcarea degetului peste tastele dorite, iar în momentul în care utilizatorul consideră că a introdus cuvântul corect ia degetul de pe ecran pentru a afişa cuvântul.

Page a reuşit să scrie textul standard:  „The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human” („ Peştii piranha cu dinţii ca niste lame, aparţinând speciei Serrasalmus şi Pygocentrus sunt cei mai feroce peşti de apă dulce din lume. De fapt ei atacă foarte rar oamenii”) în 35,5 secunde de pe un telefon Samsung Omnia II.

Performanţa sa a fost omologată de Cartea Recordurilor, însă la categoria touchscreen. Cartea Recordurilor are secţiuni diferite pentru astfel de provocări: T9, tastatura fizică QWERTY şi touchscreen.

SURSA: 20minutos.es