Platforma memorează datele introduse de angajați. Pe baza acestora, aplicația creează profilul utilizatorului pe care ulterior îl compară, în funcție de venituri, cu alți candidați care au aceeași pregătire în domeniu.

 „Am ales poziția de vânzător cu experiență 3-5 ani și cu un salariu de bază de 1.700 de lei. Vârsta: să spunem 22 de ani, locul de muncă: București, studiile: învățământ liceal cu bacalaureat şi acum se vor genera rezultatele. Salariul nostru este de 1.700 de lei, însă salariul mediu pentru această poziție este de 1.918 lei, asta înseamnă că avem un salariu cu 11% sub medie.”, explică PR-ul unei companii de recrutare online, citat de Digi24.ro.

Până acum, site-ul a fost luat cu asalt de angajați cu venituri peste medie.

Ana Călugăru, PR-ul unei companii de recrutare online: „Programatori, specialiști în zona de marketing, din zona de media, de banking”.

Şi cei care vor să muncească în străinătate pot găsi informaţii interesante.

Ana Călugăru, PR-ul unei companii de recrutare online: „Dacă în România ar fi poate mai ușor să aflăm care sunt salariile, atunci când vrem să ne mutăm din țară acolo chiar este o zonă de ceață totală. Nu știm cât am putea să câștigăm și platforma ne arată lucrul acesta.”

Pentru tinerii angajaţi, tot prietenii rămân cel mai la-ndemână instrument prin care pot afla rapid dacă pretenţiile lor salariale sunt realiste.

Datele celor care se înregistrează online sunt confidențiale. Platforma funcţionează în 17 state din Europa, dar şi în Africa. În baza de date din România sunt introduse, deocamdată, aproape 150.000 de salarii.