Premierul Florin Cîțu a negat orice legătură cu documentul trimis de un consilier guvernamental, cu antetul guvernului, către liberali. El a cerut dovezi despre autenticitatea acestuia.

S-a aflat însă cum arată și ce conține hartia care provoacă scandal uriaș în PNL. Una dintre probele veridicității este semnătura electronică a documentului de tip word. Semnătura aparține Mioarei Costin, consilier de stat la Cancelaria Premierului, susține G4media. Data de creare a documentului este 16 iulie, ora 20.54. În context, trebuie subliniat că acesta a fost numită în funcție în 22 aprilie.

 

Punctajul pentru partid a fost transmis într-un document care poartă antetul guvernului, cu mențiunea ”Cancelaria Prim-ministrului – Consilier de Stat”. Titlul documentului este ”Linii de comunicare pentru liderii PNL”.

De la ce a pornit totul?

Ludovic Orban, a declarat marţi, la Ploieşti, legat de documentul cu antetul guvernului care dădea indicații liderilor din PNL, că cine a luat o astfel de decizie „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a spus Orban.

Premierul Florin Cîțu a negat marți orice legătură cu hartia. El a spus că nu cunoaște, nu l-a văzut, și că ”dl. Orban trebuie să vină cu dovezi că e adevărat”. De altfel, Florin Cîțu a continuat să nege orice legătură și după ce ziariști au spus că documentul are semnătură și antet.

”Sunt mai multe documente cu propuneri. Nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat. Cine spune că este un document adevărat să vină cu probe. Nu am văzut acest document. Nu știu acest document, nu știu ce e cu el. Nu am știut de acest document”, a conchis el.