Volumul se poate achiziționa începând de astăzi prin comandă online pe www.edituradecarte.ro sau de la punctele de difuzare a presei.

Autorul volumului-eseu, Tiberius Constantin Puiu, chiar dacă nu este cunoscut de „marele public”, este o somitate în materie de relații externe. Cu toate acestea, decenii în șir, specialiștii au apelat la sfaturile și la expertiza domniei sale. O enciclopedie a lumii slave, a lumii ruse, a Balcanilor, cu alte cuvinte, el este persoana potrivită pentru a analiza situația actuală din Ucraina.

Guvernul sovietic și guvernul rus actual au creat și au dezvoltat continuu un mecanism de insuflare a mitologiei social-istorice cu ajutorul unei puternice mașini de propagandă și a aparatului represiv. Această mitologie a înlocuit memoria istorică reală, punând în locul acesteia o memorie istorică falsă. Acest lucru s-a petrecut cu precădere în „republicile naționale” ale URSS, în care se insufla nu numai totalitarismul, ci și mitologia socială colonială. 

Această mitologie este astăzi unul din instrumentele eficace ale războiului actual al Rusiei împotriva Ucrainei și a acțiunilor împotriva tuturor țărilor (mai ales cele democratice) din spațiul post-sovietic. 

În volumul „Slava Ukraini! Anatomia istorică a invaziei rusești în Ucraina” sunt dezvăluite și efortul și străduințele poporului ucrainean de afirmare națională, de separare de mai bine de 200 de ani, dar și motivul pentru care nu îi este recunoscută independența de către Rusia și refuzul coeziunii poporului ucrainean cu cel rus. 

  • Soarta Europei se hotărăște în Ucraina. Nu este pentru prima oară, dar…
  • Previziunea actualului război ruso-ucrainean?
  • Ce rămâne din „popoarele frățești”, din „lumea rusă”
  • Rusia lui Putin în război cu întreaga omenire

Sunt doar câteva din subiectele analizate în volumul-eseu „Slava Ukraini! Anatomia istorică a invaziei rusești în Ucraina scrisă de Tiberius Puiu.

Cartea poate fi găsită începând de astăzi la toate punctele de difuzare a presei, dar și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro