PSD a pierdut alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, dar i-a fost trântit și Guvernul Dăncilă. Acum, social democrații au ajuns în Opoziție, dar nu se gândesc să stea prea mult departe de butoane. Noul șef al PSD, Marcel Ciolacu pune la cale o alianță șoc ce-i poate readuce pe social democrați în prim plan.

Guvernul Orban, în pericol

Guvernul Orban este în pericol după ultima mutare a lui Ciolacu. Șeful interimar al PSD a dezvăluit că vrea să facă o repatriere importantă în partid. Este posibil ca fostul premier Mihai Tudose, care a demisionat din Pro România, să se întoarcă în rândurile social-democraţilor. Dar asta nu e tot. Liderul social-democrat nu a exclus o alianță cu partidul lui Victor Ponta.

Întrebat, la Antena 3, dacă se întoarce Mihai Tudose în PSD, Ciolacu a spus: „Este posibil. Este posibil să se întoarcă. Trebuie avută o discuţie în interiorul organizaţiei de la Brăila şi ţinând cont că domnul Tudose e un europarlamentar din 36, nu e un parlamentar din 465, câţi sunt în Parlamentul României”.

Marcel Ciolacu a menţionat că Adrian Ţuţuianu a anunţat că nu se întoarce în PSD, iar Sorin Grindeanu şi Marian Neacşu, dacă doresc să revină, „sunt bineveniţi”. Mai mult, Ciolacu a spus că relaţiile sale cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, sunt „instituţionale” şi nu a exclus o alianţă între cele două partide. „Facem politică, întotdeauna sunt posibile alianţe, mai ales că sunt două partidele de stânga”, a spus Ciolacu, întrebat dacă este posibil ca PSD să facă o alianţă cu Pro România.