188 de sancțiuni pentru nerespectarea condițiilor în Capitală

Poliţiştii Capitalei au aplicat, în noaptea de duminică spre luni, 188 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 234.400 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor, în intervalul orar 22,00 – 6,00, în contextul epidemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

“La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22,00, echipaje mixte, formate din poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, poliţişti ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, au desfăşurat o acţiune pe raza Capitalei care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa militară nr. 2 din 21.03.2020”, informează marţi DGPMB, într-un comunicat de presă.

Potrivit prevederilor legale, sancţiunile contravenţionale sunt între 100 – 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 – 70.000 de lei pentru persoane juridice.

1.700 de persoane nu au respectat măsura la nivel național

De asemenea, peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei au fost depistate şi sancţionate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei militare nr. 2.

“În perioada 23 martie, ora 22,00 – 24 martie 2020, ora 06,00, la nivel naţional, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei în intervalul orar 22,00 – 06,00. De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locaţia, iar poliţiştii au aplicat faţă de acestea 19 sancţiuni contravenţionale”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantină care au părăsit locaţia în care au fost plasate.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Marți președintele Iohannis a anunțat noi restricții

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii. El a adăugat că a stabilit cu reprezentanţii Guvernului pregătirea unor măsuri de supraveghere electronică, pentru persoanele care se află în izolare sau carantină.

Iohannis a afirmat că noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi finalizată marţi, iar restricţiile intră în vigoare de miercuri.