Președintele USR, Dacian Cioloș a fost fotografiat chiar de un coleg de partid când nu purta mască.

„Am fost prezent la ședința Consiliului Local Mogoșoaia, alături de președintele USRPLUS Dacian Cioloş, de colegul europarlamentar Vlad Gheorghe și de colegii parlamentari Diana Buzoianu, Anca Dragu, Simona Spătaru, Oana Țoiu, Oana Cambera, Daniel Blaga, Dan Barna, Cătălin Drulă, Costel Vicol, Cristian Seidler, Cristi Ghica și Radu Mihail.

Afară au așteptat zeci de colegi din filialele Ilfov și București.

Mesajul nostru e simplu: suntem solidari cu doamna Consilier local Felicia Ienculescu-Popovici. Amenințările împotriva ei sunt cel mai abject mod de a face politică când cineva se opune unei țepe imobiliare de sute de milioane de euro care ar afecta dezvoltarea întregii zone.

Eu știu că avem colegi onești la PNL Ilfov care cer excluderea din partid a celui care a abuzat-o verbal pe doamna Ienculescu. Imi doresc din tot sufletul ca punctul lor de vedere rațional și principial să triumfe, pentru că politica nu se poate face cu amenințări de cavernă.”, a scris Cătălin Teniță, pe Facebook.

Dacian Cioloș recunoaște că există probleme interne în USR

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat marţi, 25 ianuarie, la Profit TV că USR are probleme interne pe care trebuie să le rezolve, menționând printre acestea ”fracturile” care persistă după fuziunea dintre USR și PLUS.

”Există o majoritate în Biroul Naţional, care este alta decât a preşedintelui”, a mai spuns Cioloş, arătând că ”există dispute şi în unele filiale”.

Acesta s-a referit la faptul că majoritatea din Biroul Național – organismul colectiv de conducere – este controlată de foștii membrii USR în detrimentul celor din PLUS.

”USR nu este un partid de preşedinte, avem opinii diferite, avem dezbateri, discuţii contradictorii, provocări de o parte şi de alta, în interiorul partidului. USR-ul nu creşte doar pentru că afişăm o persoană în frunte, indiferent cum s-ar numi. Noi, USR, avem nevoie să ne rezolvăm nişte probleme interne, să depăşim fracturile care încă există după fuziune”, a declarat preşedintele USR.

Cioloş a mai spus că ”există o majoritate în Biroul Naţional, care este alta decât a preşedintelui, iar preşedintele USR are puteri reduse”.

Preşedintele USR a mai spus că ”există dispute în unele filiale” şi a precizăt că trebuie să fie uniţi şi coerenţi, pentru a inspira şi membrilor şi susţinătorilor acest lucru”. ”Vrem să arătăm că putem fi o alternativă, nu doar un partid care poartă vorbe şi imagine, ci care vine cu soluţii”, a declarat Dacian Cioloş.