Cele 75 milioane de euro reprezintă a doua tranşă a împrumutului pentru IMM-uri în valoare totală de 150 milioane de euro, încheiat între BEI şi BCR în 2009.
”Anul trecut, în România a scăzut nu numai activitatea economică, ci și ritmul implementărilor proiectelor care au primit finanțare de la BEI. Acestea au fost câteva din efectele crizei economice”, a declarat vicepreședintele BEI, Matthias Kollatz Ahnen, în cadrul conferinței de presă care a avut loc la sediul biroului BEI din București.
Și Wolfgang Schoiswohl, Vicepreşedinte Corporate, BCR este de părere că „Firmele şi autorităţile din sectorul public au trecut prin momente dificile în ultimii doi ani. Numeroase proiecte de investiţii au fost blocate, ducând astfel la adâncirea crizei economice. În prezent, România iese treptat din recesiune. Clienţii trebuie să depăşească această lipsă de încredere şi să reînceapă să investească”.
Finanţarea prin intermediul fondurilor BEI poate fi accesată de IMM-uri, companii mid-cap mici şi autorităţi din sectorul public care intenţionează să dezvolte proiecte în sectoare de activitate precum industrie, turism, servicii şi agricultură. Clienţii vor putea solicita finanţare de până la 12,5 milioane de euro pentru proiecte în valoare de până la 25 milioane de euro. În ceea ce privește companiile mid-cap mari, acestea pot să finanţeze până la 50% din cheltuielile de proiect eligibile în valoare totală de minim 25 milioane de euro şi maxim 50 milioane de euro.