Educația, dezvoltarea capitalului autohton, statul modern, cultura antreprenorială, coagularea comunităților, guvernanța publică și strategia de țară sunt cele șapte domenii care îi preocupă pe oamenii de afaceri români și asupra cărora cred că ei înșiși ar trebui să acționeze.

Cele șapte teme – stabilite, ieri, în cadrul primei mese rotunde organizată de Fundaţia Romanian Business Leaders (FRBL) -, vor sta la baza agendei de lucru a Romanian Business Leaders Summit (RBLS) de la începutul lui februarie 2012. Prioritățile au fost departajate prin vot dintr-o listă de 13 teme pe care oamenii de business le-au propus în echipe de lucru.

«Dacă fiecare dintre noi mai aduce pe încă cineva în proiect să facă ceva concret, pe o anumită perioadă, sunt convins că vom obține rezultate”, a spus Mihai Marcu, cofondatorul și președintele MedLife, dar şi președintele FRBL.
Marcu a dat exemplu IMM-urile, care au o rată de eșec mult mai mare în afaceri, pentru că nu au educație financiară : «Ne putem implica în acest sens, cu know-how și resurse, pentru a întinde o mână tinerilor antreprenori. Și este doar un exemplu dintr-o lungă listă de acțiuni pe care le-am putea face”.

Liderii prezenți la eveniment au infirmat, într-o anumită măsură, așteptările pesimiste privind anul 2012. Într-un exercițiu în premieră, participanții au fost rugați să participe la o cercetare în timp real, prin vot pe loc, în legătură cu evoluția propriilor afaceri în anul care vine. Jumătate dintre ei estimează afaceri în creștere cu procente între 10% și 20% și un număr mai mare de angajați.
Odată cu acest prim exercițiu, FRBL vrea să creeze un Businessmetru, chestionar care să colecteze în mod periodic anticipările oamenilor de business privind evoluția afacerilor.

Masa rotundă de ieri face parte dintr-un proiect pe termen lung, iar prioritățile identificate vor fi analizate la Romanian Business Leaders Summit pentru a putea fi transpuse în acțiuni concrete.

FRBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în 2011, şi are ca prim scop organizarea Romanian Business Leaders Summit la începutul anului 2012.

Te-ar putea interesa și: