Metrorex va organiza o licitaţie, în luna martie a anului viitor, pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru Magistrala VII de metrou Rahova-Colentina, valoarea estimativă a contractului fiind de 55,42 milioane de lei, fără TVA.

Magistrala va fi realizată pe traseul Alexandriei-Piaţa Unirii-Voluntari şi va asigura legătura pe direcţia sud vest-nord est, între zona centrală şi cartierele Rahova şi Colentina, se arată într-un anunţ al Metrorex.

Contractul va fi finanţat din surse proprii ale companiei şi va avea o durată de un an, din care şase luni de la semnarea contractului pentru studiul de prefezabilitate (SPF) şi alte şase luni de la aprobarea SPF de către Metrorex pentru studiul de fezabilitate.

Condiţii de participare la licitaţie

Pentru a participa la licitaţie, firmele interesate vor depune o garanţie participare de 830.000 lei şi trebuie să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri de minim 110 milioane de lei.

O altă cerinţă pentru a participa la licitaţie este ca firmele să fi realizat în ultimii trei ani proiecte similare, dintre care un proiect de elaborare a unui studiu de fezabilitate pentru o linie nouă de metrou sau cale ferată subterană în mediul urban, cu o lungime de minim şase kilometri.

În alegerea ofertei câştigătoare se va ţine cont în proporţie de 52% de preţ şi 48% de punctajul tehnic. Ofertele pot fi depuse până la 4 martie 2010, dată la care vor fi deschise.

Magistrala VII va avea corespondenţă cu toate magistralele în funcţiune, precum şi cu cele în perspectivă, iar distanţa medie dintre staţii va fi de maxim 800 de metri. Durata propusă de realizare a lucrărilor va fi de aproximativ 7-8 ani.

SURSA: Mediafax