În concluziile cercetării se notează faptul că atacurile tot mai sofisticate reprezintă o ameninţare serioasă la adresa infrastructurilor IT.

Practic, infractorii cibernetici folosesc din ce în ce mai des programe malware specializate pentru a lansa atacuri asupra corporaţiilor, detectarea şi respingerea intruziunilor fiind mai dificil de realizat.

În consecinţă, 45% dintre companiile participante la studiul citat au nevoi mai stringente în ceea ce priveşte soluţiile de securitate corporate, susţin analiştii.

‘Sperând să obţină profituri mari în urma vânzării informaţiilor confidenţiale sustrase (elemente de proprietate intelectuală, informaţii clasificate de business etc.), infractorii cibernetici investesc foarte mult în achiziţionarea sau dezvoltarea unor fişiere malware care să treacă peste barierele soluţiilor de securitate obişnuite’, conform cercetării.

Din totalul ameninţărilor detectate de produsele Kaspersky Lab, în 2012, un procentaj de 87% a fost identificat cu ajutorul tehnologiilor noi care se regăsesc într-o serie de produse, inclusiv în soluţia Kaspersky Endpoint Security for Business.

În mod obişnuit, infractorii cibernetici exploatează vulnerabilităţile existente în cele mai utilizate programe, precum Adobe Flash, Adobe Reader, Java, browsere web sau componente ale sistemului de operare.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. AGERPRES