O noua varietate de struguri produsa de fermierii japonezi, in cadrul unui proiect-pilot, a batut toate recordurile in ceea ce priveste pretul pe… boaba.

Astfel, potrivit CNN, in cadrul unei licitatii care a avut loc astazi, directorul unui hotel a platit pentru mai putin de un kg. din noua varietate de struguri, respectiv pentru 700 de grame, suma de 100.000 de yeni, ceea ce echivaleaza cu 910 dolari.

In contextul in care ciorchinele cu pricina numara 35 de „boabe rubinii”, la un calcul simplu rezulta ca o singura boaba a costat 26 de dolari, adica mai mult decat castiga intr-un an o persoana din lumea a treia.

Desi pretul mentionat a constituit „maximul zilei” in cadrul licitatiei, au existat si alti doritori care insa au oferit sume ceva mai mici astfel ca valoarea medie pentru un ciorchine a fost de 27.000 de yeni, respectiv 245 de dolari.

Producatorii ineditului soi de struguri spera ca pana la jumatatea lunii septembrie sa vanda aproximativ 1500 de ciorchini. Nu s-a precizat, insa, si numarul boabelor!

Sursa: CNN