Întrebat cum vor lucra Prima TV și Adevărul, omul de afaceri a spus că ”sunt două unit-uri separate”. Însă, vor exista sinergii din punct de vedere al conținutului. ”Dacă avem conținut de calitate într-o anumită zonă, îl vom expune și pe celelalte medii. Este o formulă de a distribui conținutul pe o multiplatformă”, a subliniat Burci. Acesta nu a dat detalii despre valoarea tranzacției, dar a precizat că deal-ul “s-a făcut în funcție de situația financiară a Prima TV”, care a avut pierderi de milioane de euro în ultimul an.
În privința managementului Prima TV, Burci a spus că de acesta se va ocupa actuala echipă de conducere, adică Mihaela Dumitru, actualul director general, și Veronica Sorescu, director de programe. (Atât Mihaela Dumitru cât și VS lucrează la Prima TV încă din perioada în care Burci deținea Prima TV).
Omul de afaceri nu a putut comenta valoarea tranzacției, dar a spus că este vorba de câteva milioane de euro și că ”s-a făcu” în funcție de situația financiară a Prima TV. ”Adică, este o situație destul de delicată. Pot spune că Prima TV a avut pierderi în ultimul an”, a punctat el pentru Paginademedia.ro.
Altfel, motivând decizia acestei mișcări strategice, Cristian Burci a spus că Prima TV este un post cu un brand excepțional, care poate fi revitalizat și întărit în zonele de entertainment, de digital, de știri, de comedie.
Cât despre planuri, ”este prea devreme pentru a vorbi” despre ele, dar este clar că Prima TV trebuie să înceapă un amplu proces de restructurare, adică ”eficientizare, programe, mai mult entertainment”.
Întrebat când estimează să aducă Prima TV la break even, omul de afaceri speră ca în 2015 să se întâmple acest echilibru.
Totodată, ca răspuns la întrebarea: ”vor exista emisiuni TV produse de Adevărul sau de Click?”, Burci a punctat că, deocamdată, nu are în plan acest lucru. ”Adevărul produce acum pentru internet cam 4 – 6 ore de emisie zilnic. Dacă este un conținut de calitate pe are să-l putem difuza și pe TV e binevenit”, a subliniat omul de afaceri, potrivit aceleiași surse.
Burci a mai spus că Prima TV va fi la fel de echidistantă pe cât este și ziarul Adevărul și nu vor exista apropieri politice de niciun fel. Cât despre alte posibile achiziții, omul de afaceri a punctat că ”la prețul corect, oricând este deschis spre oportunități”.