Ministerul Transporturilor a anunțat că Ramona Mănescu, ministrul de resort, a trimis o sesizare Ministerului Finanţelor Publice referitor la acest subiect. Potrivit unui comunicat, conducerile acestor companii nu respectă cerinţele formulate în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109 din 2011 privind guvernanţa corporatistă a întreprinderilor publice, respectiv articolul 39 alin. 2, ce obligă la publicarea pe site-ul companiei a politicii şi a criteriilor de remunerare a administratorilor şi directorilor.
Totodată, managerii încalcă şi articolul 51, care impune publicarea hotărârilor adunărilor generale ale acţionarilor, a situaţiilor financiare anuale, a raportărilor contabile semestriale, a raportului de audit anual precum şi a CV-urilor membrilor consiliului de administraţie şi ale directorilor.

Potrivit legii, în acest caz a fost trimisă o sesizare către Ministerul Finanţelor Publice, care este abilitat să constate contravenţiile, conform articolului 59 ale aceleiaşi ordonanţe şi să aplice sancţiunile care se impun.