‘Aparent, preşedintele doreşte un fel de lovituri chirurgicale, să lanseze câteva rachete şi apoi să spună: asta este, am reacţionat’, a declarat senatorul republican vineri seara pentru canalul NBC.
‘Este acelaşi preşedinte care, în urmă cu doi ani, declara că Bashar al-Assad ar trebui să părăsească puterea. El este de asemenea preşedintele care a spus că utilizarea de arme chimice încalcă o linie roşie. Poate că această linie a fost trasată cu cerneală invizibilă’, a mai spus John McCain.

‘Ştiu că americanii sunt obosiţi de război, în Irak şi Afganistan, dar cred că putem câştiga fără să riscăm viaţa vreunui american’, a spus el, recomandând bombardarea ‘celor şase aeroporturi’ utilizate de forţele siriene.

‘Spre ruşinea noastră, nici o armă americană nu a ajuns la generalul Idriss (şeful Statului Major al Armatei Siriene Libere) şi la Armata Siriană Liberă. Este o ruşine, în opinia mea’, a mai declarat McCain în încheiere.

Casa Albă urmează să aibă sâmbătă consultări asupra Siriei cu senatorii americani, în cadrul unei conferinţe telefonice, la care vor participa secretarul de stat John Kerry, ministrul apărării Chuck Hagel, alţi responsabili pe probleme de securitate.
Sursa: Agerpres