Statul Islamic face într-adevăr lucruri îngrozitoare, dar Rusia este cea care a încercat să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016 din SUA, a punctat senatorul republican într-un interviu acordat postului australian ABC pentru a fi difuzat în cursul zilei de luni. 

"Sunt de părere că SI poate să facă lucruri oribile şi sunt foarte preocupat de ce se întâmplă cu credinţa musulmană", a declarat McCain, aflat în vizită în Australia, potrivit ABC. 

"Dar ruşii sunt cei care au încercat să distrugă înseşi fundamentele democraţiei şi anume să modifice rezultatul unor alegeri americane. Nu am văzut nicio dovadă că ar fi reuşit, dar au încercat şi încă mai încearcă", a afirmat senatorul republican. 

FBI şi mai multe comisii parlamentare din SUA au lansat anchete pentru a stabili existenţa vreunei legături între anturajul preşedintelui american Donald Trump şi Rusia, în condiţiile în care serviciile de informaţii americane au evocat încă de anul trecut un amestec rus în alegerile prezidenţiale din SUA. 

AGERPRES