Evoluția afacerilor rețelei de clinici stomatologice – care în prima jumătate a lui 2013 a avut 5.000 de pacienți noi – se datorează atât investițiilor derulate, la sfârșitul anului trecut, în deschiderea primei clinici stomatologice pentru adolescenți din Europa, cât și extinderii portofoliului de servicii.

“La nouă luni de la deschiderea Dent Estet 4 Teens, concept premieră pe piața de servicii stomatologice din România, dar și din Europa, clinica numără 1.500 de pacienți și are un grad de ocupare de 70%, ceea ce confirmă o dată în plus faptul că adolescenții reprezintă o nișă de clienți care au nevoie de servicii adaptate. Rezultatele de până acum ne îndreptățesc să credem că ne vom depăși targeturile propuse pentru primul an de funcționare, respectiv 700.000 de euro cifră de afaceri și 2.000 de pacienți”, explică dr. Oana Taban (foto), CEO și fondator al companiei.

Pentru a doua jumătate a anului, Dent Estet își menține estimarea de creștere cu cel puțin 20% a cifrei de afaceri, până la o valoare de aproximativ 3,4 milioane de euro și pregătește extinderea portofoliului de servicii odată cu startul primului program de training pentru personalul non-medical din cabinetele și clinicile dentare.

 „Este vorba despre o şcoală de entry şi middle management, care va pregăti specialiști capabili de a coordona, pe lângă sarcinile administrative, activităţile de marketing şi customer care fără de care nici o clinică ce îşi doreşte să funcţioneze la standarde internaţionale nu se poate dezvolta. În România, vorbim de peste 12.000 de cabinete dentare, cele mai multe dintre ele administrate de același personal/medic care asigură și serviciile medicale și care, în cele mai multe dintre cazuri, nu are nici timpul și nici expertiza necesare derulării acestor activități. Astfel, doar 2 din 7 cabinete și clinici dentare dispun de management dedicat și pregătit”, a declarat Catrinel Hagivreta, Executive Manager Dent Estet.
Grupul de clinici Dent Estet este lider de piaţă în domeniul serviciilor medicale stomatologice, având o tradiţie de 14 ani. Grupul înglobează cinci clinici dentare (25 de unităţi la nivelul întregii tari), dintre care una destinată exclusiv copiilor şi una adresată adolescenţilor, toate oferind servicii dentare complete.