Miliardarul american de origini maghiară este acuzat din nou că ar fi comis ilegalităţi pe bursă. Mai precis, un manager de top al fondului său de investiţii este anchetat pentru că ar fi primit o serie de informaţii interne cu doar puţin timp înainte ca Soros Fund Management să cumpere un pachet de aproape 5% din acţiunile companiei Herbalife.

Acuzaţiile au fost iniţial făcute de Bill Ackman, şeful Pershing Square hedge fund, care a făcut un short selling de un miliard de dolari pe Herbalife, arată The Telegraph.

Soros a refuzat oficial să comenteze acuzaţiile.

Surse ale LA Times arată că investitorul George Soros urmăreşte acţiunile companiei Herbalife de aproape un an.

Acţiunile companiei au crescut cu 7% în urma anunţului că Soros a cumpărat pachetul de acţiuni.

Prin noţiunea de insider trading se înţelege efectuarea de tranzacţii cu instrumente financiare în cadrul unei pieţe financiare de către persoane care se află în posesia unor informaţii privilegiate cu privire la respectivele instrumente financiare sau cu privire la emitentul acestora, informaţii care ar putea influenţa preţul de tranzacţionare, în timp ce respectivele informaţii nu au fost făcute publice şi deci nu se află şi în posesia celorlaţi investitori pentru a lua cele mai bune decizii de investire.