Ca urmare a rezultatelor slabe pe care compania le-a anunţat marţi, Citi, care recomandă vânzarea acţiunilor HTC, a tăiat preţul ţintă pe 12 luni al acţiunilor HTC la 97 de dolari taiwanezi noi, de la 134 de dolari taiwanezi noi, cât era
anterior. Ţinta revizuită marchează o scădere de 39% faţă de nivelul actual.

„Cererea în scădere pentru dispozitive premium a forţat Samsung să vină cu un marketing mai agresiv, mişcare care a determinat alţi vânzători, precum Sony sau LG, să îi urmeze. Cu toate acestea, HTC, constrâns de resurse mai limitate, nu a fost în stare să ţină pasul, transformând compania în cea mai mare victimă a cererii slabe pentru dispozitive premium“, scrie Kevin Chang, analist al Citi, într-o notă publicată marţi.

Acţiunile HTC s-au tranzacţionat la o limită inferioară miercuri, scăzând cu circa 7%, pe seama îngrijorărilor asupra profitabilităţii companiei, după ce cu o zi înainte producătorul a avertizat că se aşteaptă să înregistreze pierderi operaţionale pentru trimestrul trei. Compania a anunţat că marja de operare din trimestrul al treilea s-ar putea micşorat între zero şi -8%, de la 1,5%, în trimestrul anterior.

HTC a raportat o scădere a profitului cu 83%, până la 1,2 mld. de dolari taiwanezi noi, în trimestrul doi faţă de perioada similară a anului trecut. Citi spune că HTC, care era lider în urmă cu câţiva ani pe vânzările de smartphone-uri cu Android în SUA, se va zbate să îşi schimbe soarta crescând competiţia dintre jucătorii de pe piaţa smartphone-urilor şi presând preţurile de vânzare.

<object id="cnbcplayer" height="380" width="400" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" > <param name="type" value="application/x-shockwave-flash"/> <param name="allowfullscreen" value="true"/> <param name="allowscriptaccess" value="always"/> <param name="quality" value="best"/> <param name="scale" value="noscale" /> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="bgcolor" value="#000000"/> <param name="salign" value="lt"/> <param name="flashVars" value="startTime=000"/> <param name="flashVars" value="endTime=000"/> <param name="movie" value="http://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000181213/code/cnbcplayershare" /> <embed name="cnbcplayer" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" height="380" width="400" quality="best" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" src="http://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000181213/code/cnbcplayershare" type="application/x-shockwave-flash" /></object>

SURSA: CNBC