Vor fi rechemate numai vehiculele fără plafonul opţional panoramic din sticlă şi care au fost construite în perioada 19 ianuarie 2012 – 26 iunie 2013, în Michigan.

Ford va instala în aceste vehicule materiale plastice care absorb energia pentru a rezolva problema.

Agenţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a descoperit aceste probleme în urma testelor efectuate, dar nu au fost raportate accidente.

În 17 iulie, Ford a anunţat că va moderniza gratuit unele modele hibride din SUA şi Canada, pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a vehiculelor. Producătorul auto american va recalibra sistemele de reglare pentru 77.000 de modele hibride Ford C-Max, Fusion şi Lincoln MKZ fabricate în 2013.

Unii clienţi sunt nemulţumiţi că aceste modele nu ajung la o economie de combustibil de un litru de benzină la 20 de kilometri promisă în reclamele Ford.

Compania va majora viteza maximă a maşinilor care pot fi conduse în regim de funcţionare electrică de la 100 la 137 kilometri pe oră.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.
Sursa: Agerpres