Robert Pattinson a devenit celebru cu primul film din seria Twilight; a primit primul său rol important, în 2005, în ecranizarea celui de-al patrulea roman din seria Harry Potter,

De atunci el și-a demonstrat talentul de actor în mai multe proiecte cinematografice, jucând în
filme variate precum Remember Me de Allen Coulter, Water for Elephants de Francis Lawrence, în care a jucat alaturi de Reese Witherspoon, sau rolul recent din Bel-Ami, în care întruchipează celebrul personaj din romanul lui Maupassant.

Ca un tribut suprem pentru talentul lui, David Cronenberg l-a ales să joace în cel mai recent film al său, Cosmopolis, adaptat după un roman Don de Lillo. Un rol impresionant în pielea unui copil de bani gata, cu premiera in 2012 la Festivalul de Film de la Cannes.

De curând, Pattinson a terminat filmările pentru cea mai nouă peliculă semnată David Michod, The Rover , pentru care a turnat în Australia împreună cu Guy Pearce. În curând, el va începe să lucreze la următorul film al lui David Cronenberg, Maps to the Stars, urmat de Hold on to Me, regizat de James Marsh, în care o va avea drept coprotagonistă pe Carrey Mulligan.

În România, produsele Dior – de parfumerie (60%), machiaj (30%) și îngrijire a pielii – sunt vândute în 103 de magazine, cele mai multe fiind ale lanțurilor Sephora, Douglas, Marionnaud (fostele Ina Center și Privilege) și B&B.