‘Vreau să spun faptul că atât ministrul Educaţiei, domnul Pricopie, cât şi ministrul delegat, domnul Costoiu, au fost şi săptămâna aceasta la Târgu Mureş şi vor fi şi în continuare. Au de la mine toată autoritatea şi responsabilitatea pentru a implementa acordul care s-a stabilit între profesorii români şi maghiari şi studenţi, în aşa fel încât Universitatea să funcţioneze cât mai bine’, a spus Ponta, la Congresul UDMR, întrebat cu privire la protestul referitor la situaţia de la UMF Târgu Mureş.

Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR) a organizat sâmbătă la Miercurea Ciuc, la intrarea în Sala Sporturilor unde se desfăşoară congresul UDMR, un protest pentru sensibilizarea premierului Victor Ponta cu privire la facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

‘Demonstrăm pentru ca invitatul de onoare al Congresului, domnul prim-ministru Victor Ponta, să spună în faţa auditoriului cum se face că în România, la ora actuală, domnul ministru (al Educaţiei, n.r.) face o promisiune legată de rezolvarea problemei de la UMF din Târgu Mureş şi acea promisiune nu este respectată. Practic, atunci domnul prim-ministru este doar prim-ministrul cetăţenilor de etnie română sau şi al celor de etnie maghiară? Afişul nostru de 8 x 2 metri cere sprijinul Guvernului României pentru respectarea Legii Educaţiei Naţionale cu privire la învăţământul universitar în limba minorităţilor’, a declarat  Adam Valerian, administratorul AMPMFR.

SURSA: Agerpres