Tranzacția, care va fi supusă aprobării de către autoritățile de reglementare, include segmentele locale de custodie și servicii pentru valori mobiliare ale ING din România, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Bulgaria. La momentul implementării, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea până în prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de piețe, în timp ce rețeaua proprie de custodie se va extinde la 62 de piețe.

Această achiziție va spori capacitatea Citi de a oferi investitorilor, intermediarilor și emitenților servicii performante pentru valori mobiliare în Europa Centrală și de Est, datorită prezenței teritoriale extinse asociate cu accesul la rețeaua bancară globală a Citi. De asemenea, după finalizarea tranzacției, clienții vor beneficia de procesări mai eficiente precum și de o mai mare consecvență a serviciilor pe mai multe piețe. Detaliile tranzacției nu sunt publice. Având în vedere politicile standard de încheiere a tranzacției și procesul de aprobare de către autoritățile competente, Citi și ING estimează că preluarea se va finaliza în primul trimestru al anului 2014.

”ING este una dintre primele instituții care au identificat oportunitățile semnificative din regiune, dezvoltând cu rapiditate o rețea teritorială de neegalat, dublată de o expertiză locală valoroasă”, a declarant Neeraj Sahai, Director Global al Diviziei Citi Securities and Fund Services. ”Această preluare demonstrează angajamentul nostru de a ne dezvolta infrastructura dedicată serviciilor pentru valori mobiliare precum și de a ne poziționa ca și lideri pe piețele emergente”.

Prin intermediul segmentului Citi Securities and Fund Services, experții Citi oferă emitenților instituționali, intermediarilor și investitorilor din întreaga lume soluții personalizate, valorificând platformele globale bazate pe o arhitectură deschisă, modulară. Cu active în custodie în valoare de 13.5 trilioane de dolari și având cea mai extinsă rețea proprie, Citi pune la dispoziția clienților expertiză locală și acces global, pentru a oferi valoare adăugată procesului investițional. Divizia Citi Transaction Services cuprinde segmentele Securities and Fund Services și Treasury and Trade Solutions, făcând parte din Citi Institutional Clients Group. Citi Transaction Services oferă produse și servicii de gestiune a lichidităților, de finanțare comercială și custodie pentru clienții corporativi, instituțiile financiare și organizațiile din sectorul public din întreaga lume. Cu o rețea globală ce acoperă peste 97 de țări, divizia Citi Transactions Services sprijină peste 75.000 clienți. La sfârșitul trimestrului 1 din 2013, volumul mediu al pasivelor a fost de 415 miliarde de dolari, iar cel al activelor aflate în custodie 13,5 trilioane de dolari.